سبد خریدتان خالی است
    مصرف آجیل برای بلغمی ها
    خانه بلاگ مصرف آجیل برای بلغمی ها

    مصرف آجیل برای بلغمی ها

    بلغم یکی از مزاج‌های غیر معتدل است که به آن مزاج سرد و تر نیز گفته می‌شود. افرادی که دارای مزاج بلغمی هستند، معمولاً خونسرد و آرام هستند که بیشتر از سایر افراد احساس خواب‌آلودگی دارند.

    *(مزاج سردو تر :مزاج بلغمی همان مزاج سرد و تر است. افراد بلغمی دارای پوستی روشن و صاف و موهای ابریشمی، نازک و صاف هستند. شکم آن‌ها زود چاق می‌شود و صورت متورمی دارند. بیش از حد می‌خوابند و همیشه احساس کمبود خواب دارند.مزاج سرد و تر این افراد موجب می‌شود تا بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های سینوزیت، التهاب، آسم، آلرژی، بیماری‌های مفصلی مانند روماتیسم، آرتروز و بزرگی لوزه‌ها قرار بگیرند.)

    بهترین میان وعده‎‌ها برای اصلاح مزاج افراد بلغمی مزاج آجیل‎‌ها هستند، مغزها دارای طبع گرم و خشک هستند از جمله: بادام درختی ، بادام هندی، فندق، تخمه آفتابگردان، گردو، کشمش، کنجد و پسته ،مویز،جز مغزهای با طبع گرم و خشک هستند.

    آجیل هایی مورد نیاز برای بلغمی ها 

    بادام درختی برای بلغمی ها

    بادام درختی یکی از بهترین آجیل ها خشکبار است که از نظر طب سنتی خاصیت زیادی دارد، و به غیر از خاصیت درمانی به خاطر طعم بی نظیر آن علاقه مندان زیادی را به خود جذب کرده است.

    بادام درختی برای بلغمی ها معجزه می‌ کند، نوع درختی آن دارای دو پوسته است یکی نرم و دیگری سفت و سخت است که از پوست سخت آن در صنایع غذایی استفاده می‌ شود.

    بادام درختی خارجی

    خاصیت بادام درختی :

    بادام درختی به دلیل خاصیت ضد سرفه و ضد بلغم بودن، برای درمان سرفه، تنگی نفس و سرماخوردگی مفید است. تقویت سیستم ایمنی بدن: بادام سرشار از ویتامین E و آنتی‌اکسیدان است که سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند و به بدن در برابر بیماری‌ها کمک می‌کند.

    بادام هندی برای بلغمی ها:

     طبع  بادام هندی گرم و خشک می باشد.مقدار مصرف بادام هندی در روز برای افراد مختلف متفاوت است. اما برای بهره مندی از خواص آن بهتر است بیش از ده عدد در هربار مصرف نباشد.

     بادام هندی خواص و فواید بسیاری برای بدن دارد. بادام هندی سرشار از پروتئین و مواد معدنی مانند مس، کلسیم، منیزیم، ‌آهن، فسفر، پتاسیم و روی است.

    بادام هندی حاوی روی است و به همین دلیل می‌تواند موجب تقویت مو و افزایش رشد مو شده و از ریزش مو و سفیدی مو جلوگیری کند. از دیگر خواص بادام هندی می‌توان به مواردی مانند جلوگیری از چین‌وچروک پوست، جلوگیری از سرطان، حفظ سلامت لثه و دندان، افزایش انرژی بدن، درمان کم‌خونی در کودکان، ایجاد خواب منظم در زنان یائسه، درمان کبد چرب، پیشگیری و درمان یبوست، درمان جوش صورت و آکنه، تشکیل گلبول‌های قرمز خون و درمان کم خونی، باروری مردان، تنظیم فشارخون، پیشگیری از بیماری‌های قلبی در زنان باردار و کاهش وزن و لاغری اشاره کرد.

    بادام هندی

    فندق برای بلغمی ها 

    • مصرف منظم فندق سبب سم زدایی و پاکسازی کلیه ها و دفع سنگ کلیه می شود.
    • سبب کاهش کلسترول و فشارخون شده و از ابتلا به بیماری‌های قلبی جلوگیری می کند.
    • به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از سرطان، مفید است.
    • در طب سنتی، فندق آرام بخش است و موجب کاهش استرس می شود.
    • مصرف فندق به افزایش میل جنسی کمک می کند.
    • ترکیب عسل با فندق سرفه های شدید و مزمن را درمان میکند و سبب خارج کردن اخلاط ریه و سینه می شود.

    در طب سنتی، زیاده روی در مصرف فندق منع شده است؛ زیرا مصرف زیاد آن، سبب ضعیف شدن معده و ایجاد نفخ و گاز می شود. خوب است بدانید مصلح این آجیل خوشمزه، سکنجبین و شکر سرخ است که بهبود دهنده مزاج فندق می باشند و خواص آن را بهبود می دهند.

    فندق برای بلغمی ها

    تخمه آفتابگردان برای بلغمی ها 

    طبع تخمه آفتابگردان گرم است یا سرد؟

    تخمه آفتابگردان یکی از آجیل‌های پرطرفدار و پرخاصیت است که در رنگ‌های مختلف مانند سیاه، خاکستری و سبزتیره در دسترس است. این مغز‌های گیاهی سرشار از انواع مواد معدنی و ویتامین مانند فسفر، منگنز، روی، پتاسیم، منیزیم، آهن، ویتامین‌ای و ویتامین ب هستند. طبع تخمه آفتابگردان مستقل از اینکه خام یا بوداده باشد، گرم و خشک (درجه ۳) است، به همین دلیل است که بعد از خوردن این مغز‌های خوشمزه احساس گرمی و تشنگی می‌کنید.

    تخمه آفتابگردان صفرازا است و زیاده‌روی در مصرف آن در افراد صفراوی (طبع گرم و خشک) و افراد سوداوی (سرد و خشک) باعث بروز مشکل می‌شود. بروز جوش، خارش، احساس عطش برخی از عوارض این دانه‌های خوشمزه هستند که در اثر گرمی آن به وجود می‌آیند.

    برای جلوگیری از این عوارض افراد باید این مغزیجات را همراه با مصلح مصرف کنید. آبغوره، آب انار و سرکه از مصلحات تخمه آفتابگردان هستند، همه این مواد غذایی طبع سردی دارند و به تعادل طبع تخمه آفتابگردان کمک می‌کنند.

    گردو برای بلغمی ها 

    مغز روغنی گردو در طب سنتی جزو غذاهای از بین برنده بلغم مزاج است. همچنین برگ و پوسته چوبی گردو را نیز بازدارنده نزیف می‌دانند که خود برای افرادی با طبع سرد و ‌تر می‌تواند مفید واقع شود. در واقع گردو با تمام خواصی که در خود دارد برای اشخاصی با طبع سرد و‌ تر می‌تواند بیشترین تاثیرگذاری را داشته باشد.

    گردو برای سلامت قلب انسان مفید می باشد و به این علت که این ماده غذایی با ارزش سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد و به همین دلیل عملکرد قلب را بهبود می بخشد . علاوه بر این درصد اسیدهای چرب اشباع شده یا همان چربی های مضر گردو بسیار کم می باشد و در عین حال حاوی میزان زیادی منیزیم می باشد .جالب است که بدانید که منیزیم ها تنظیم کننده ضربان قلب می باشند و از رگ های خونی محافظت زیادی می کند .

    کشمش برای بلغمی ها 

    زیاد کشمش بخورید، زیرا صفرا و سودا را برطرف می کند، بلغم را از بین می برد، عصب را تقویت می کند، خستگی و سستی را برطرف می کند، اخلاق را نکو می کنند، انسان را خوش می کند و همّ و غم را برطرف می کند.

    کشمش یکی از بهترین مواد خوراکی می باشد که از ارزش غذایی بسیار زیادی برخوردار است این کشمش کاملاً طعم خوبی دارد و برای بدن می‌تواند بسیار با ارزش باشد و برای بلغمی ها نیز بسیار مناسب می باشد.

    این کشمش را شما می توانید به همراه چای و دمنوش و در کنار آن نوع دیگر آن را برای پختن غذا های خوشمزه استفاده کنید کاربرد بسیار خوبی این محصولات به همراه خواهند داشت.

    کشمش اعلای دارودرخت

     کنجد برای بلغمی ها 

    ارده کنجد در طب سنتی از دیرباز به داشتن طبع گرم و تر یا دموی شهرت دارد و معمولا برای افرادی که مشکلات و بیماری‌هایی دارند که ریشه آن سردی طبعشان می‌باشد، بسیار مفید است. ارده کنجد به افراد دارای مزاج بلغمی که غلبه بلغم در آن‌ها زیاد است و قصد کاهش وزن دارند توصیه می‌شود.

    به سبب خواص این دانه گیاهی از آن به صورت‌های مختلف در کشورهای جهان برای مصارف غذایی استفاده می‌شود. در خاورمیانه از خمیر دانه کنجد غذایی مقوی و خوشمزه تهیه می‌شود که تاهینگ نام دارد.

    دانه کنجد به واسطه غنی بودن از پروتئین، به عنوان ماده غذایی استفاده می‌شود و کنجاله باقی مانده بعد از استحصال روغن به واسطه غنی بودن از کلسیم، فسفر، ویتامین E و نیاسین به عنوان غذای دام استفاده می‌شود.

    پسته برای بلغمی ها

    طبع پسته گرم دارد یا سرد؟

    مناسب برای افراد بلغمی:  طبع گرم پسته برای افراد دارای مزاج سرد و تر (بلغمی) بسیار مفید است. این افراد غالباً علائمی مانند سردی دست و پا، ضعف و بی حالی، کندی ذهن، خواب زیاد، و تمایل به خوراکی‌های گرم و شیرین دارند. مصرف پسته می‌تواند به گرم شدن بدن این افراد، افزایش انرژی و بهبود عملکرد مغز و سیستم ایمنی بدن آنها کمک کند.

    این دانه مغذی سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است که به سلامت و شادابی بدن کمک می‌کنند. پسته منبعی غنی از ویتامین‌های گروه B، ویتامین E، پتاسیم، منیزیم، فسفر، آهن و فیبر است.

    پسته احمد آقایی شور ممتاز

    مویز برای بلغمی ها 

    مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی‌دهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر می‌شود. در این مورد این خشکبار باید اشاره داشت که سرشار از ویتامین‌های B، A، E، و املاحی مانند کلسیم، املاحی مانند کلسیم فسفر و پتاسیم است.

    مویز دارای اسید چرب امگا ۳ و امگا می‌باشد. همچنین باید اشاره داشت که بهترین و پرخاصیت‌ترین نوع آن مویز پر گوشت، کم دانه یا بی‌دانه است.مویز از ابتلا به آلزایمر، سرطان و دیابت جلوگیری می‌کند.

    چرا که تلخی دهان را می زداید، بلغم را  از بین می برد، خستگی را از بین می برد، اخلاق را خوش می سازد، دل را پاک (پیراسته) می دارد و اندوه (پریشانی) را دور می کند.

    https://daro-derakht.com/product/%d9%85%d9%88%db%8c%d8%b2-%d8%ae%d8%a7%d8%b1%d8%ac%db%8c-%d8%a8%db%8c-%d8%af%d8%a7%d9%86%d9%87-%d9%85%d9%85%d8%aa%d8%a7%d8%b2/

    غذاهای مفید برای افراد با مزاج بلغم (سرد و تر) چیست؟

    گوشت بره، کبوتر، گنجشک، بوقلمون، میوه ‎های شیرین مانند سیب، نارگیل، انجیر، گلابی، کشمش، هویج، زیره، زعفران، آویشن، رازیانه، موسیر، نعنا، ریحان، جعفری، ترخون، شوید، گندم، تره فرنگی، بادام، عسل، شیره انگور و خرما. برای افراد با مزاج بلغم مناسب هستند.

    غذاهای مضر برای افراد بلغمی چیست؟

    مصرف زیاد لبنیات، ترشی و سرکه، برنج، سیب زمینی، ماکارونی، مرغ، ماهی، نان، نشاسته، شیر برنج، سوپ جو، میوه‌های ترش، نارنگی، کیوی، پرتقال، هندوانه، خیار، کاهو، گوجه فرنگی، اسفناج، آلو و گیلاس برای افراد بلغمی ضرر دارد. افراد بلغمی اگر رژیم غذایی را اصلاح نکنند، ممکن است دچار مشکلات گوارشی، درد مفاصل و از دست دادن حافظه شوند.

    نوشیدنی‌های مناسب برای طبع بلغمی چیست؟

    اگر مزاج بلغمی دارید بهتر است چای سیاه نخورید. به جای استفاده از آن می توان از دمنوش‌های گیاهی مانند دارچین، هل، شکوفه پرتقال، اسطوخودوس، مریم گلی، رزماری، زعفران، به و دمنوش لیمو برای غلبه بر بلغم استفاده کنید.

     

    دمنوش برای بلغمی ها

    میوه‌های مناسب مناسب برای طبع بلغمی چیست؟

    میوه‌های دارای طبع سرد برای افراد بلغمی ضرر دارد مثل هندوانه، خیار، هلو، آلو، اما خوردن میوه‌های با طبع گرم مانند موز، سیب، به، خرمای خشک و مویز برای آن‌ها مفید است.

    مزاج بلغمی چیست؟

    مزاج بلغمی همان مزاج سرد و تر است. افراد بلغمی دارای پوستی روشن و صاف و موهای ابریشمی، نازک و صاف هستند. شکم آن‌ها زود چاق می‌شود و صورت متورمی دارند. بیش از حد می‌خوابند و همیشه احساس کمبود خواب دارند. به نسبت دیگران حافظه ضعیف‌تری دارند و بسیار صبورند. نبض افراد بلغمی قوی نیست و رگ‌های برجسته ندارند. افراد بلغمی معمولا احساس سرما می‌کنند.

    ضرورت استفاده از برنامه غذایی برای غلبه بر بلغم

    به‌طورکلی یکی از مزاج‌های غیر متعادل در طب سنتی، مزاج بلغمی است. این مزاج به معنای سردی و رطوبت بیش‌ازاندازه بدن است. به همین دلیل خوردن مواد غذایی با طبع سرد می‌تواند آن را تشدید کند.

    برنامه غذایی غلبه بر بلغم می‌تواند به برطرف کردن بیماری‌های بلغمی و تشدید آن‌ها کمک کند. به همین دلیل درصورتی‌که شما نیز مزاج بلغمی دارید، بهتر است هرچه سریع‌تر به دنبال برنامه غذایی غلبه بر بلغم متناسب با بدن خود باشید.

    بیماری‌های احتمالی افراد بلغمی چیست؟

    • روماتیسم مفصلی
    • بیماری‌های سیستم ایمنی
    • طعم ترش دهان
    • پارکینسون و لرزش در اندام‌ها
    • مشکلات گوارشی
    • گرفتگی عضلات
    • خواب آلودگی
    • تپش قلب
    • سرفه
    • فراموشی

    بهترین و مناسب‌ترین برنامه غذایی غلبه بر بلغم چیست؟

    همان‌طور که گفته شد برای اینکه بتوانید مزاج بلغمی خود را کنترل و درمان کنید، نیاز است تا از برنامه غذایی غلبه بر بلغم بهره‌مند شوید. از طرفی برای اینکه بتوانید بهترین و مناسب‌ترین برنامه غذایی غلبه بر بلغم را مورد استفاده قرار دهید، باید با تمامی غذاها، نوشیدنی‌ها و میان وعده‌های مجاز برای بلغمی‌ها آشنا شوید.

    اگر شما نیز جزو افرادی هستید که به دلیل وجود مزاج بلغمی با وجود پیروی کردن از رژیم‌های لاغری باز هم قادر به کاهش وزن نیستید، بهتر است ابتدا با مشاور تغذیه یا پزشک متخصص مشورت کرده و برنامه غذایی غلبه بر بلغم متناسب با شرایط خود را انتخاب کنید.

    • انواع خورشت‌ها به همراه فلفل (اگر منع مصرف نداشته باشید)
    • آبگوشت با گوشت گوسفند و نخود کم
    • غذاهای کبابی
    • انواع آش و سوپ‌ها با ادویه‌های گرم و خشک

    نوشیدنی‌های دارای طبع گرم

     به همین دلیل دم‌نوش‌ها یکی از بهترین نوشیدنی‌های مورد استفاده در رژیم غذایی بلغمی‌ها است. از طرفی شربت‌هایی که در آن‌ها از شیره انگور، عسل و شیره خرما استفاده شده نیز، در این رژیم توصیه می‌شود. همچنین بهتر است به‌جای استفاده از آب سرد، از آب ولرم استفاده شود.

    ادویه‌های با طبع گرم

    به طور کلی خوردن ادویه‌های با طبع گرم می‌تواند به دفع بلغم کمک کند. این ادویه ها عبارتند از هل، دارچین، زنجبیل، زیره، زعفران، موسیر و خردل.

    ادویه گرم برای بلغمی ها

    سبزیجات و میوه‌های با طبع گرم

    سیب، موز، به، خرما، کرفس، نعناع، ریحان، جعفری، ترخون، مرزه، سیر، کلم و همچنین مواد دیگری مانند مارچوبه، نخود، گردوی هندی، کدو تنبل، لیمو و گندم برای افراد دارای مزاج بلغم (سرد و تر) فواید زیادی دارد.

    لبنیات مجاز

    لبنیات به دلیل طبع سردی که دارند، می‌توانند برای افراد دارای مزاج بلغمی مضر باشند. به همین دلیل بهتر است هنگام استفاده از آن‌ها حتماً از مواد مصلح مانند نعنا، آویشن، سیر، زیتون و … استفاده شود. به‌طور مثال بهتر است ماست و دوغ را به همراه نعنا میل کنید یا اینکه پنیر را با گردو استفاده کنید.

    غذاهای ممنوع برای افراد بلغمی چیست؟

    به‌طورکلی استفاده از مواد غذایی که طبع سردی دارند، برای افرادی که مزاج آن‌ها بلغمی است می‌تواند مضر باشد. به همین دلیل بهتر است در برنامه غذایی غلبه بر بلغم، از این مواد غذایی استفاده نشود. اگر فردی به دلایل مختلف نیاز به مصرف این مواد غذایی پیدا کرد، بهتر است آن‌ها را با گرمی میل کند.

    طور مثال هنگام خوردن ماست بهتر است آن را به همراه نعنا یا پونه میل کند. از مواد غذایی مضر در برنامه غذایی غلبه بر بلغم می‌توان به «لبنیات»، «سرکه»، «ترشی و شور»، «کره گیاهی»، «برنج»، «نوشابه»، «سوسیس و کالباس»، «میوه‌های سرد مانند نارنگی، کیوی، لیموشیرین و خیار»، «ماهی»، «گوشت مرغ»، «گوشت‌های سرد مانند گوشت گوساله و گاو»، «سیب‌زمینی»، «قهوه و نسکافه» و «غذاهایی با طبع سرد مانند آب دوغ خیار» اشاره کرد.

    ورزش‌های مناسب برای افراد بلغمی چیست؟

    بلغمی‌ها در ورزش‌های استقامتی عالی هستند. پیشنهاد می‌کنیم دویدن در مسافت متوسط تا طولانی را امتحان کنید یا از ایروبیک و قایقرانی برای کاهش وزن کمک بگیرید.سعی کنید در محیط‌های سرد و مرطوب ورزش نکنید.

    خصوصیات مثبت افراد بلغمی مزاج چیست؟

    • درونگرا
    • خود کنترلی بالا
    • رفتار ملایم
    • خونسرد
    • واقع‌گرا
    • پایبند به قانون
    • صبور
    • منعطف
    • دوست‌داشتنی
    • قابل اعتماد
    • سخاوتمند
    • با سیاست
    • با ایمان
    • راز نگه‌دار
    • صلح‌جو

    چند توصیه برای افرادی که مزاج بلغمی دارند:

    • غذاهای گرم و خشک به خصوص در فصل سرد بخورید.
    • از مصرف نوشیدنی‌هایی که مزاج سرد به خصوص سرد و تر دارند، در هوای سرد و شب ها پرهیز کنید
    • سعی کنید فقط ۲ وعده در روز (صبح و اوایل شب) بخورید. بین وعده های غذایی باید حداقل 10-12 ساعت فاصله باشد. اگر در بین وعده های غذایی احساس گرسنگی می‌کنید، مقداری خرما یا عسل بخورید؛
    • از نوشیدن آب نیم ساعت قبل از غذا تا 3 ساعت بعد از غذا خودداری کنید
    • از خواب و استراحت زیاد که باعث افزایش سرما و تعریق می شود خودداری کنید. حداکثر 8 ساعت خواب در شب مناسب است، هرچند بهتر است این مقدار را کاهش دهید. خوابیدن در طول روز و همچنین یک ساعت قبل از غروب آفتاب برای افراد بلغمی مضر است
    • سعی کنید قبل از طلوع آفتاب از خواب بیدار شوید تا از تولید مخاط اضافی جلوگیری کنید.
    • ورزش منظم و فعالیت بدنی توصیه می شود. 10 تا 15 دقیقه پیاده روی بعد از شام برای بلغمی‌ها مفید است.
    • از هوا و محیط‌های مرطوب دوری کنید.
    • لباس مناسب و گرم بپوشید، مخصوصاً در هوای مرطوب.
    • در زمستان بهتر است به مناطق گرم و خشک سفر کنید.
    • حمام گرم و خشک و سونای خشک برای خلط مفید است. در صورت امکان، در حمام آب گرم بنشینید.
    • در فصول سرد استفاده از بخورهای گرم مانند آویشن، اسطوخودوس یا بابونه استفاده کنید.
    • نرگس،گل شب بو و زنبق را بو کنید و از عطرهای گرم مانند بهار نارنج و یاس استفاده کنید.
    • ماساژ بدن برای افراد بلغمی مفید است.
    • برای پیشگیری از افسردگی و از دست دادن حافظه، پیشانی خود را با روغن کنجد یا روغن‌های گرم دیگر ماساژ دهید؛
    • حجامت برای افراد بلغمی بدون نظر پزشک توصیه نمی‌شود.

    در آخر

    فکر می‌کنیم که تا الان راجع به برنامه غذایی برای غلبه بر بلغم اطلاعات کافی به دست آورده باشید. توجه به این نکته که رژیم غذایی شما باید بر اساس طبعتان طراحی شود ضروری است. اگر شما هم دنبال رژیم غذایی سالمی می‌گردید که با طبعتان سازگار باشد و در آن گرسنگی و استپ وزنی را تجربه نکنید.

    user
    زندی
    جدیدترین‌ها
    مقالات مرتبط